Ronde van Elburg van de baan ?

Rondje om de kerk Elburg legt 't loodje

door Olger Koopman. donderdag 18 december 2008 | 05:57 | www.destentor.nl

ELBURG - De wielerronde van Elburg is niet meer. Organisator Erik Schreurs kan het vanwege een haperende gezondheid 'allemaal niet meer opbrengen' en opvolging is er niet. Dus zal 30 augustus 2008 de boeken ingaan als de laatste Ronde van Elburg, mits er enkele wielerfanatici opstaan om de organisatie over te nemen. Volgens Schreurs bestaat de ronde al een decennia of vijf.


Met de 'dood' van het Elburgse criterium is er nu in de hele gemeente geen enkel fietsspektakel meer. Ooit waren er maar liefst vier wielerrondes. Die van Doornspijk is al jaren op de schop, daarna volgde 't Harde en onlangs gaf ook Gerrit Jan Timmer van het wielerspektakel in Hoge Enk er de brui aan.

"Erg jammer", vindt Erik Schreurs, "maar het is niet anders. Ik organiseer het spulletje in Elburg nu een jaar of vier. Het kost enorm veel tijd en energie en dat kan ik gewoon niet meer opbrengen. " Aan de belangstelling van wielrenners en publiek lag het volgens de Elburger wielerfanaat niet. "De Ronde van Elburg heeft potentie genoeg, ondanks het feit dat we door de gemeente naar de rand van de stad zijn verbannen. Met de jeugdwedstrijd erbij hadden we vorig jaar meer dan driehonderd wielrenners aan de start. En er stond ook behoorlijk wat publiek langs het parcours."

Wielervereniging De IJsselstreek weet inmiddels van de toestand in Elburg, maar ook daar zijn (nog) geen belangstellenden gevonden.

Schreurs hoopt dat zich alsnog een paar wielergekke Elburgers bij hem melden. "Maar dat moeten er dan wel meer dan één zijn, want om zo'n ronde in je eentje organiseren is teveel van het goede. Dat heb ik aan den lijve ondervonden."

Erik Schreurs is te bereiken via info@rondevanelburg.nl