NK Baanwielrennen Amateurs in Omnisport

Op zondagmiddag 15 november  vinden de Nederlandse Kampioenschappen baanwielrennen plaats op de wielerbaan in het Omnisport Apeldoorn. Onlangs heeft de KNWU besloten dat Amateurs vanaf dit jaar geen deel meer uit zullen maken van de categorieën  die aan het officiële NK-Baan mogen deelnemen. De baancommissie van de Apeldoornse wielervereniging AR&TV De Adelaar heeft daarom het initiatief genomen dit jaar voor het eerst een Open Nederlands kampioenschap Baan voor Amateurs te organiseren.
 
Gevarieerd programma
Het NK-Baan voor Amateurs bestaat uit een programma van omniumwedstrijden voor duuronderdelen en sprintonderdelen. Bij de duuronderdelen zal een puntenkoers, een dernykoers en een scratch onderdeel uitmaken van het programma. Het sprintomnium bestaat uit een 200 meter sprint met vliegend vertrek, een 500 meter sprint met staand vertrek, keirinwedstrijden en een sprinttoernooi van de acht geplaatste renners na de 200 meter kwalificatie.
 
Jacht op rood-wit-blauw
De winnaars bij de disciplines duur en sprint mogen een jaar lang de kampioenstitel en de bijbehorende rood-wit-blauwe trui dragen. Wielerverenigingen uit heel Nederland zullen daarom hun beste amateurs afvaardigen om de nationale driekleur binnen te halen. Zo zal de organiserende stad Apeldoorn worden vertegenwoordigt door renners van AR&TV De Adelaar. Zij zullen het opnemen tegen coureurs van onder meer De Hanzerenners uit Zwolle, WV Ede, WV Eemland , RTC De Hoekse Renners uit Den Haag, WSV Emmen, ASC Olympia uit Amsterdam, RWC Ahoy, WV Otto Ebbens uit Drachten, HSK Trias uit Rijswijk en Team SVA uit Amsterdam.  Aanvang van de wedstrijden is om 13:00 uur. Volwassenen betalen €3,00 entree of gratis toegang met Baltuscap. Kinderen gratis.
Bekijk ook http://baanwielrennen-adelaar.org