58e Ster van Zwolle

De ster van Zwolle, al lange tijd de openingskoers voor het Nederlandse wegseizoen. Ook voor de IJsselstreek is dit de vaste opener van het seizoen. Door veel renners wordt hier echt naar toe geleefd, eindelijk weer koers!
Voor de IJsselstreek stonden de volgende jongens aan het vertrek: Jasper, Jurgen, Arjan, Rik, Sven, Corné, Kevin en Harro. Aan hen was de taak de kleuren van de IJsselstreek te laten zien in het peloton.
Voor de start werden er plannen gemaakt, wat zijn de belangrijke punten, waar moet je echt van voren zitten. En hoe zit het met de wind, gaat die hard genoeg zijn om alles in stukken te laten breken. De meningen zijn er wat over verdeeld, er is maar één manier om daar achter te komen. Koersen!

12:00, het startschot wordt gelost. Daar gaan we, het seizoen is nu echt begonnen. Na 9 km is het eerste belangrijke punt, we gaan de grote weg af, een smal weggetje op richting Heino. Jasper en Harro zitten goed van voren, maar er gebeurt niks, het breekt niet, geen valpartijen, niks. Na een aantal km op de smalle weg komt de eerste serieuze aanval van de dag, de ploegen die mee zitten gooien het dicht. Wij zitten helaas niet mee. Ze zijn vertrokken. Maar niemand had toen verwacht dat die groep weg zou blijven tot de streep.
Het gebeurde wel, de voorsprong liep uit naar meer dan 10 minuten, de koers was al beslist. Na de bevoorrading in Zwolle kwam het peloton wel weer een beetje op gang. Er werden pogingen ondernomen om het peloton in waaiers uit elkaar te trekken. Helaas zonder veel succes. Richting Ommen was er nog een valpartij waar Corné bij betrokken was, gelukkig zonder erg. Maar door de val en vervolgens ook nog een lekke band verloor hij helaas rond Genemuiden samen met Arjan de aansluiting met het peloton. Ze mochten hun koers niet meer uitrijden.

De overige IJsselstrekers lieten zich goed zien en deden goed mee met de koers, in de finale ontstonden er nog wat kleine verschillen in het peloton waardoor er nog wat renners het peloton moesten laten gaan. Uiteindelijk 6 van de 8 gestarte renners aan de streep. Een prima begin van het seizoen, ze hebben laten zien nog veel meer in hun mars te hebben.

Uitslag IJsselstreek:
40e Harro
59e Jasper
67e Kevin
97e Jurgen
104e Rik
111e Sven