Ronde van Zuid Holland

Gister stond met de ronde van Zuid Holland alweer de tweede klassieker op het programma. Een wedstrijd van 172 km met start en finish in Kijkduin. Onze renners waren Jasper, Harro, Marien, Rik, Jorjan en Arjan.

Door de afwezigheid van voldoende wind om het peloton uit elkaar elkaar te rijden ontstond er een snelle en nerveuze koers met veel uitlooppogingen. De IJsselstreek deed hierin actief mee, maar echt wegrijden lukte niemand.

De wedstrijd kenmerkte zich ook door de vele valpartijen waarbij ook wij niet ongeschonden uit de wedstrijd kwamen. Jorjan Jorritsma kwam hard ten val en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Later bleek dat het op wat kneuzingen na al bij al meeviel.

De wedstrijd eindigde zoals verwacht in een massasprint. Dion Beukeboom wist op drie kilometer van het einde weg te rijden en weg te blijven. In de sprint daarachter sprinten met name Harro en Jasper voor de verdere ereplaatsen, Harro werd hierbij 22e. Jasper kwam helaas op 100 meter van de streep ten val en kon hiermee een mooie uitslag vergeten.

Al bij al een goede wedstrijd waarbij de Ijsselstreek zich heeft laten zien. Op naar een stapje beter in de ronde van Groningen aankomende zaterdag!