Omloop van de Houtse Linies

Een dag na de Ronde van Groningen stond er voor de elites en beloftes van de IJsselstreek weer een zware vrije klassieker op het programma, genaamd de Omloop van de Houtse Linies. De wedstrijd bestond uit 9 omlopen van ongeveer 19 km, goed voor een wedstrijd van 170 km. Jasper en Harro vonden 1 klassieker in een weekend niet genoeg en stonden ook op zondag vol moraal aan de start. De selectie was ditmaal aangevuld met Kevin en 3 eerstejaars beloftes: Jelmer, Sven en Patrick. Marc was voor de eerste keer alleen ploegleider en hij werd bijgestaan door Piet, Kris en Nicol.

Vooraf was al duidelijk dat het door de stevige westenwind een slagveld zou gaan worden en niets bleek minder waar. Al in de 1e ronde werd het veld compleet uit elkaar geslagen op de smalle wegen, waar de wind vrij spel had. Helaas voor ons reed Harro binnen 10 kilometer al lek en moest hij aan een onmogelijke achtervolging beginnen. Ook Jelmer reed in de eerste omloop lek en heeft minutenlang moeten wachten totdat alle geloste renners voorbij waren en hierdoor was zijn koers gelijk over. Jasper wist zich net als in Groningen goed voorin te handhaven, maar hij kon de inspanningen van die dag ervoor nog voelen in de benen en moest in het begin de frisse jongens laten rijden. Sven en Kevin reden na de eerste ronde in de 3e groep, waaruit Sven nog een knappe poging deed om terug te keren in de groep daarvoor, maar helaas strandde hij op een paar seconden. Patrick en Harro reden ondertussen in een achterliggende groep en zij werden na ongeveer 60 km uit koers gehaald. Een omloop later was de wedstrijd voor Sven en Kevin ook voorbij en na 2 uur waaiers rijden waren nog slechts 45 renners in koers. Jasper kwam echter steeds beter in de wedstrijd en raapte met een aantal andere jongens uit zijn waaier geloste renners op. Uiteindelijk staan er maar 34 renners in de uitslag en Jasper eindigde op een hele nette 18e plek. Al met al kunnen we concluderen dat het een echte koers voor mannen is geweest en dat wij veel pech hebben gehad met de lekke banden van Harro en Jelmer.

Volgende week staat de eerste wedstrijd van de clubcompetitie op het programma: Omloop van de Veenkoloniën en wij kunnen niet wachten om te gaan strijden voor de overwinning en een plaats bij de beste clubploegen van Nederland!