Dorpenomloop door Drenthe

Op 7 mei 2017 stond de Dorpenomloop van Drenthe met start in Assen op het programma. Een wedstrijd met windkracht 2/3, 14 km aan flintenstroken en helaas geen onverharde stroken. Wij stonden met de volgende renners aan de start: Jasper, Harro, Arjan, Sven, Jurgen, Jordy, Henri en Jelmer.
Nadat alle spullen ingepakt waren bij de Lichtmis vertrokken we rond 8.45 uur richting Assen.
Daar aangekomen konden we onder het genot van een bakje koffie nog eens goed wakker worden. Hierna kregen we de instructies van ploegleider Gerben.
Nadat we nog eens goed opgepept werden door Arjan met zijn muziek, spelden we in alle rust onze rugnummers op en maakten we ons gereed om de benen los te trappen.Tijdens het losfietsen raakten we Jurgen kwijt waardoor we niet met 8 maar met 7 renners bij de ploegenpresentatie
stonden. Nadat wij als allerlaatste ploeg bij de ploegen presentatie waren geweest kwam Jurgen als allerlaatste renner
ook nog even de presentie lijst tekenen. We begonnen de wedstrijd dan ook als 1 van de laatste ploegen. Dit zonder erg omdat we nog ongeveer 175 km de tijd zouden hebben om als eerste binnen te komen. In het begin van de wedstrijden reden er 6 renners weg met daarin bijna alle grote ploegen vertegenwoordigt. Wat volgde was dat het peloton stil viel en de kopgroep wegreed. Na ongeveer 75 km wedstrijd waren er meerdere valpartijen waarbij helaas ook Jordy, Jurgen en Sven betrokken geraakt waren. Door de valpartijen brak het peloton in verschillende groepen. Harro zat hierbij in de eerste groep Jasper, Arjan en Jelmer in de tweede. Het zat Harro weer niet mee en hij moest door een lekke band de groep laten gaan. Doordat het peloton in meerdere groepen was geslagen door de valpartijen moest Harro een hele tijd wachten totdat hij zijn weg weer kon vervolgen, hierdoor was terug komen helaas onmogelijk geworden. Ondertussen waren de eerste 3 groepen weer bij elkaar gekomen. Zo zaten Jasper, Arjan en Jelmer weer in het peloton. Na 105 km was het tijd voor de eerste flintenstrook. Waarbij het achterwiel van Arjan lostrilde waardoor het ook helaas ook einde koers voor hem was. Op de eerste flintenstrook had Jelmer problemen met zijn derailleur hierdoor stond zijn versnelling vast op de 53/11 en dat ging toch niet vanzelf. Door een snelle fietswissel met onze mekanieker Kris sloot Jelmer later weer aan in het peloton. Verder gebeurde er tijdens het laatste uur koers geen noemenswaardige incidenten voor ons. Jasper finishte op een 22 plek en Jelmer finishte op een 44 plek. In de nabespreking kwamen we tot de conclusie dat het voor ons als team gewoon een pech dag was. Een grote dank aan ploegleider Gerben, mekanieker Kris en verzorgster Nicole.

Foto's: Homan Fotografie