NCK - A ploeg

Het 1e weekend van oktober: het einde van het seizoen, sinds jaren gevierd in Hoogezand-Sappemeer in de vorm van het Nederlands Clubkampioenschap. Namens de IJsselstreek aan de start: Gerbert Pleijter, Julian van Dijk, Pieter-Paul de Weerd, Rolf Dames, Leander Schreurs en als laatste onze kersverse clubkampioen Arnold v/d Streek.

Daar waar de laaste wedstrijden weinig resultaat opleverde, werd er in de ploegentijdrit naar behoren gepresteerd. Waar andere ploegen het veelal doen met profs en / of continental renners, stond er bij de IJsselstreek 5 Elite / Belofte renners en 1 Amateur-A aan de start.

Een ploegentijdrit is afzien, afzien en nog eens afzien, door dit afzien met elkaar te dragen, probeer je de pijn zoveel mogelijk te verlichten. Na 10 kilometer was het Gerbert die helaas moest laten lopen, waarna er nog met 5 man gedraaid werd. Grote motor was Leander, die in voorbereiding is op de Ronde van Burkina Faso. Ook Julian, Arnold en Pieter-Paul deden hun werk, Rolf reed naar zijn vermogen mee en wist zijn karretje aan te haken.

Het tempo was continue goed te noemen en uiteindelijk werd er als 23e ploeg van Nederland gefinished. Een prestatie die naar vermogen is geleverd, meer zat er niet in. Voor de jongens die meededen een goede opsteker om zo de winter in te gaan.