NCK - B ploeg

Na een aantal keren serieus getraind te hebben met Dick hoeve en Edward Foppen was het zaterdag zover. Na onze pech in de voorbereiding (David en Jenco aangereden door een auto en Gert-Jan gevallen) stonden nu Twan v Varik, Jaap Westerink, Maarten Junte en Peter v/d Put aan de start van het NCK.

De jongens vonden het spannend, alleen Jaap had vorig jaar meegedaan. Nu stonden er 3 nieuwelingen en een junior  Tussen het bekende warm rijden op de tacxs werden ze lekker gemassererd door Gerco. Daarna naar de start, waar de bekende materiaal contole was (heb ik een goed verzet en staat mijn stuurtje goed afgesteld?) De juryleden leken even zeer boze mannen, maar alles was goed en ze konden van start.

Jaap zou eerste 500 meter doen en daarna op een mooie lange rechte weg begonnen ze mooi door te draaien. Binnen de 10 km sloeg het noodlot toe en ging Peter in een bocht onderuit, na we hem weer op de fiets hadden snel naar de andere drie, die zo vroeg in de wedtrijd op hem moesten wachten. Even later hadden ze hun ritme weer gevonden en ging het vol gas naar de streep, waar ze heel netjes met vier man doorkwamen en binnen het uur.
Wij vonden dat ze ondanks de val (kost toch 45 sec) het goed gedaan hadden  1  plaats verder naar voren als vorig jaar en 1.5 min sneller. Het wegseizoen zit erop.
Na de partytenten en het overgebleven voedsel te hebben ingeladen ging het naar Oldebroek waar we een heerlijke BBQ hadden bij de famile Bos thuis. Om 1900 arriveerde de meeste nieuwelingen en junioren en dames om onder het genot van hapje/drankje het wegseizoen feestelijk af te sluiten.

Foto's staan hier.