Zinderende wedstrijden bij NK Baanwielrennen Amateurs

Apeldoorn- Zondagmiddag 14 november  is het weer zover! Deze middag organiseert AR & TV De Adelaar voor de tweede maal in de geschiedenis van het baanwielrennen de Open Nederlandse Kampioenschappen voor Amateurs. Wielerverenigingen uit heel Nederland vaardigen voor dit evenement hun beste coureurs af om de nationale driekleur binnen te slepen op de wielerbaan in het Omnisport Apeldoorn.
 
Jacht op rood-wit-blauw
Het programma bestaat uit dynamische omniumwedstrijden op het gebied van duur- en sprintonderdelen. Bij de duuronderdelen zal een puntenkoers, een dernykoers en een scratch onderdeel uitmaken van het programma. Het sprintomnium bestaat uit een 200 meter sprint met vliegend vertrek, een 500 meter sprint met staand vertrek, keirinwedstrijden en een sprinttoernooi. De winnaars bij de disciplines duur en sprint mogen een jaar lang de kampioenstitel en de bijbehorende rood-wit-blauwe trui dragen. De organiserende stad Apeldoorn zal worden vertegenwoordigt door renners van de Apeldoornse wielervereniging AR&TV De Adelaar, die het opnemen tegen topcoureurs uit onder andere de hoofdstad.
 
Publiek belangrijke rol
Het succes van het eerste NK vorig jaar, was voor een groot deel ook te danken aan de honderden enthousiaste toeschouwers in het publiek, die vanaf de tribunes voor de nodige aanmoediging zorgde. De organisatie hoopt dan ook dit jaar weer te kunnen rekenen op de support en de geweldige sfeer vanuit het publiek. Aanvang van de wedstrijden is om 13:00 uur. Volwassenen betalen € 3,00 entree of gratis toegang met Baltuscap. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Kijk ook op www.baanwielrennen-adelaar.org