Amateurs

Bij de WV de IJsselstreek zijn veel amateurs actief met een Amateur- of Sportklasse-licentie. De beste Amateurs nemen deel aan landelijke klassiekers en Nationale Kampioenschappen. De overige Amateurs rijden clubwedstrijden, criteriums en 'open ronden' in Nederland. Voor deze 'gezellige' club biedt Wielervereniging de IJsselstreek voor elk wat wils. Voor informatie en het aanvragen van een licentie kun je terecht bij de KNWU.

Wat is:Criterium – Dit is een wedstrijd op een afgesloten parcours, in de volksmond wordt dit ook wel het ‘rondje rond de kerk’ genoemd.
Klassieker – Dit is wedstrijd van stad-tot-stad en heeft soms een verschillende start- en finishplaats. Klassiekers gaan over een langere afstand dan criteriums, waarbij tussen de 150 en 220 renners van start gaan. De Amstel Gold Race is zo’n bekende Nederlandse klassieker


Sportieve doelen en doelstellingen voor alle amateurs:

  • verhoging sportieve prestaties - individueel en in teamverband
  • een compleet en gevarieerd trainingsprogramma
  • kweekvijver voor elite/belofte
  • gezamenlijk deelnemen aan wedstrijden

 

Wedstrijdprogramma voor 2014

Voor 2014 is er een wedstrijdkalender samengesteld die wij als amateurs zoveel mogelijk samen zullen gaan rijden.  Dit houdt in gezamenlijk naar de wedstrijd en als team deze wedstrijden te rijden. Als IJsselstreker gaan wij er vanuit dat je natuurlijk zoveel mogelijk deelneemt aan onze eigen wedstrijden.  Er zijn natuurlijk veel meer wedstrijden dan die op de kalander staan. Wil je weten wat je allemaal kunt rijden kijk dan op de site van de KNWU!
Let op! Voor alle wedstrijden geldt, je dient zelf in te schrijven voor de wedstrijd. Voor meer informatie over de wedstrijdkalender neem dan contact op met de coördinator van de amateurs. 

Bij vragen kunnen jullie terecht bij Erik Ruis, coördinator Amateurs