Landelijke jeugd competitie ATB in Beesel

Met nog 2 wedstrijden te gaan, was er gisteren een ATB wedstrijd in Beesel, dat ligt in Limburg.

Na een rit met de auto, konden Gerben en Cornéé van Boven zich voor bereiden op de wedstrijd.

Het parcours lag er mooi bij, met de ene na de andere klim, maar na een klim had je ook een steile afdaling. Vanaf 09.30 uur kon er worden ingereden, en hadden ze de gelegenheid om het parcours te verkennen. Voor de eerste 2 categorieën was het parcours niet al te lang, dus voor de ouders was het leuk om ze af en toe eens langs te zien komen.

Bij de opstelling van de start was te zien, dat ze niet teveel ruimte hadden, want er konden nog maar net 5 rijders naast elkaar starten, dit was ook te zien na de start van Cornéé, want het was jammer dat hij er in eerste instantie niet langs kon, en werd eigenlijk in het nauw gereden.

Na de start was al snel de eerste klim, en de groep bleef aardig dicht bij elkaar. Na een paar rondes had Cornéé al weer een paar rijders ingehaald, maar is uiteindelijk als 8ste jongen over de finish gekomen, dus een prima resultaat.

Na de middag, was er voor de categorieën 5 t/m 7 tijd om in te rijden. Het parcours werd een beetje aangepast, want deze jongens en meisjes hadden een langer parcours, met een paar mooie stukken ertussen. Na het inrijden, is Gerben naar de opstelling gegaan voor de start, want om 13.30 uur klonk het startsignaal. Na de start zat Gerben er goed bij, maar in de eerste ronde was er na de eerste klim al een valpartij, waar Gerben gelukkig net langs kon. Twee jongens bleven liggen, en zijn na een oppepper weer op de fiets gestapt en verder gereden. Gerben heeft zich goed staande weten te houden in de wedstrijd, en is als 24ste jongen gefinisht.

De volgende, en laatste wedstrijd voor dit jaar wordt gehouden in Honselersdijk, voor meer informatie kun je kijken op http://www.ljc-mtb.nl