Laatste atb wedstrijd voor 2011 Landelijke Jeugdcompetitie.

Het was alweer de laatste wedstrijd voor dit seizoen van de Landelijke Jeugdcompetitie ,voor Gerben en Cornéé van Boven. Het was een mooie zonnige dag,  dus ook een mooie dag om het hiermee af te sluiten. Om 09:00 uur was er gelegenheid om in te rijden, en daarna om een fietskeuring te doen. Als je fiets gekeurd is, krijg je een sticker op je bordje, en mag je van start.

Cornéé ging vandaag voor het laatst naar de opstelling van de tweede categorie, want volgend jaar schuift hij door naar de derde categorie. Om precies 10.30 uur klonk het fluitsignaal, en gingen ze van start. Cornéé vond de start niet geweldig, want dat begon met een klim, maar dat was niet anders.

Hij was goed weggegaan, en kon met een mooi groepje rijders meefietsen. Halverwege de wedstrijd moest hij het een beetje laten afweten, want de warmte speelde wel een rol in de wedstrijd. Cornéé wist later weer bij het groepje te komen, maar had geen tijd genoeg om er nog wat voorbij te gaan, en probeerde het nog net voor de finish, met een sprint, maar het lukte net niet. Op deze laatste wedstrijd is hij als 10de jongen gefinisht, en in het eindklassement als 8ste jongen geëindigd.

Na de middag, was het de beurt aan Gerben, en ook hier begon de start met een klim.

Gerben zat na de start redelijk op zijn standaard positie, maar de klimmetjes in het bos, waren niet zijn favorieten, want die lagen bezaaid met boomschors. Gerben had het idee dat hij hier steeds weg slipte, en zo niet  de groep kon blijven volgen. In de verzorgingszone was er de mogelijkheid om drinken aan te geven, en daar is veel gebruik van gemaakt, want het was in de middag al zeer warm.

Ook Gerben heeft elke ronde gedronken, maar het was voor hem, door de warmte toch een te zware wedstrijd. Gerben is als 28ste jongen over de finish gekomen, en in het eindklassement als 23ste jongen geëindigd.

Volgend jaar gaan Gerben en Cornéé weer van start met de Landelijke Jeugdcompetitie, en ze hopen dat er nog wat nieuwe jeugd van de ATB vereniging Oldebroek mee gaat doen, want het zou zo mooi zijn als we met een groot team aan de start kunnen verschijnen.

Nu gaat eerst de wintercompetitie van start op 12 november op het sportpark ’t Loo, bij de ATB vereniging Oldebroek, waar ALLE jeugd is uitgenodigd om mee te doen.

Voor meer informatie over de wintercompetitie op ’t Loo kun je kijken op,

http://www.atb-vereniging-oldebroek.nl

Voor  meer informatie van de Landelijke Jeugdcompetitie kun je kijken op,

http://ljc-mtb.nl