Sluwe Edwin Wielink mist net zege in Hierden

maandag 16 mei 2011 | 12:30 | Laatst bijgewerkt op: maandag 16 mei 2011 | 12:42

John Schouten fietst met grote verbetenheid in de Omloop van Hierden. foto Bram van de Biezen

John Schouten fietst met grote verbetenheid in de Omloop van Hierden. foto Bram van de Biezen

HIERDEN - Op het winderige parcours bleven alleen de besten in koers in de Omloop van Hierden. Baanwielrenner Geert-Jan Jonkman uit Andijk was de beste van vijf vluchters.

Edwin Wielink van de IJsselstreek kwam een paar procent tekort voor de overwinning.

Wielink geldt als een criteriumspecialist. De winnaar van de Ronde van Nunspeet van vorig jaar is sluw en weet zijn krachten uitstekend te verdelen. Gisteren kwam hij in de laatste ronden net te kort. In de uit vijf man bestaande kopgroep was het gedaan met de benen en leek de renner zich al neer te leggen bij een vijfde plek. Wielink: "En dat is dan het rare. Ik heb het toen laten lopen. Kon ook niet meer. De laatste ronden was het ook de ene na de andere demarrage en moest ik steeds een gat laten vallen. Tot voor de laatste bocht. Toen heb ik echt alles eruit gegooid, kwam zelfs nog langszij en dacht een seconde aan winnen. Dat dan Geert-Jan en Erik van Lakerveld net hun wiel voor me over de streep drukken, is jammer maar terecht. Dan is een podiumplek echt het hoogst haalbare. Ik had twee procent meer moeten hebben."

John Schouten (26) reed op zijn eigen geboortegrond. De oud-Harderwijker, die tegenwoordig in Apeldoorn woont, hoopt op een carrière à la Wielink. Criteriums zijn met minder trainingsarbeid maar met de nodige routine namelijk goed te doen.

Hij was tot ronde negentien behoorlijk actief. Sprong een keer weg, kwam nog een keer in een tussengroepje terecht, maar moest passen na de beslissende demarrage van vijf renners, met daarin ploeggenoot Wielink.

bron: http://www.destentor.nl/sport/grootveluwe/8704174/Sluwe-Edwin-Wielink-mist-net-zege-in-Hierden.ece