Klassieke zege De Lange

door Roy Schriemer   zondag 15 mei 2011 | 19:45 | Laatst bijgewerkt op: maandag 16 mei 2011 | 17:08

 Alex de Lange triomfeert in Drachten. De achtervolgers zijn wel in beeld, maar komen toch flink tekort. foto <a href=
Alex de Lange triomfeert in Drachten. De achtervolgers zijn wel in beeld, maar komen toch flink tekort. foto AWFoto.nl
DRACHTEN - Hij was in supervorm in de eerste weken van het seizoen, maar kon niet schitteren in de Ronde van Groningen en de Omloop van de Veenkoloniën. Twee maanden later was de vorm niet perfect, maar won Alex de Lange wel de Lippe Lap A7 Classic in Drachten.
En schonk daarmee De IJsselstreek de eerste klassiekerzege in acht jaar tijd.

De Lange - afkomstig uit Ens en al jaren lid van De IJsselstreek - reed met een metgezel naar een kopgroep toe en liet hen ruim twee kilometer voor het einde ter plaatse om solo aan de finish in Drachten te arriveren. "Ongelofelijk", zei de 28-jarige coureur, die vorig weekeinde in de Dorpenomloop in Assen nog hard onderuit was gegaan. "Ik ben niet meer super in vorm en win nu gewoon wel mijn eerste klassieker. Misschien was het wel omdat ik niet echt boven de rest uit stak, dat ik wat zuiniger, wat berekender heb gereden. Ik heb niet met mijn krachten gesmeten en mijn kans gepakt. En dan winnen, ook nog met een solo, is geweldig. Voor mij is dit een bijzonder moment, omdat ik me ook realiseer dat ik als niet-sprinter niet snel weer een dergelijke kans krijg."

De Lange is bezig aan een tweede wielerleven, nadat hij wegens een chronische heupblessure drie jaar aan de kant stond. Hij prees ook zijn clubgenoten van De IJsselstreek. "Ze kunnen tot het einde mee op dit moment en dat geeft mij ook rust. Ik hoef niet meer zelf met elke ontsnapping mee te zitten, kan meer mijn eigen koers rijden. Dat heeft zeker ook bijgedragen aan het succes."

IJsselstreek-ploegleider Ismaël Kip dacht dat zijn ploeg ook eerste was geworden in het ploegenklassement, maar door een klein breukje in het peloton zat hun derde renner op geringe achterstand en dat betekende een zevende klassering voor de club van de Veluwe. Daarmee staat men dertiende in de tussenstand van regio 1 van de KNWU-clubcompetitie.
bron: http://www.destentor.nl/sport/grootzwolle/8699898/Klassieke-zege-De-Lange.ece