Renners IJsselstreek in het nieuw

ELBURG - Wielervereniging De IJsselstreek heeft woensdag 16 februari in Elburg haar nieuwe outfit en haar nieuwe sponsoren aan het publiek getoond.
De Elite/Beloften-ploeg van De IJsselstreek. Foto: Rob Frowijn, www.frowijnvideo.nl
De Elite/Beloften-ploeg van De
IJsselstreek. Foto: Rob Frowijn,
www.frowijnvideo.nl

De avond werd geopend met een minuut stilte voor oud-renner en topamateur Fedor den Hertog, die afgelopen zaterdag in Ermelo overleden is. Fedor is 47 jaar lid geweest en was jarenlang een boegbeeld van de IJsselstreek.

Groeibriljanten

Vervolgens werd de avond afgetrapt met het voorstellen van de jeugdrenners aan het publiek. In deze lichting zijn er diverse groeibriljanten te benoemen, die afgelopen jaren al diverse podiumplekken behaald hebben, zoals Manon Bakker uit Biddinghuizen (onlangs nog 2e op het NK veldrijden) en Corne ten Hove uit Oldebroek, afgelopen jaar goed voor een groot aantal overwinningen.

Sponsoren

Na deze presentatie, werden de sponsorcontracten met de diverse nieuwe en blijvende sponsoren ondertekend:
SOS Events te Uddel
Dickhof Rijwielen te Oosterwolde
Rabobank (combinatie van de verschillende banken op de veluwe / randmeren)
Monda vakantieparken uit Elburg
Supertank uit Dronten
Firma Kamphorst uit Ermelo

Vertrekkende sponsoren

Aan de vertrekkende sponsoren werd een aandenken overhandigd, voor hun jarenlange bewezen diensten
Van den Brinks schoonmaakbedrijven uit Harderwijk (11 jaar hoofdsponsor)
BeCe Raamdecoratie uit Nunspeet (11 jaar hoofdsponsor)
Wouts kledingoutlet uit Elburg (4 jaar subsponsor)

Nieuwelingen

Na de ondertekeningen was het de beurt aan de Nieuwelingen, gevolgd door de Junioren categorie. Deze beide categorieën hebben dit jaar de beschikking over trainingsschema’s, opgesteld door trainer Warner de Boer, waar grif gebruik van gemaakt wordt.

Stichting BAS

Voor de pauze werd er door Elite renner en bestuurslid John Schouten een presentatie gegeven over de stichting BAS (www.stichtingbas.com ) en Alpe d’HuZes, waaraan John dit jaar met vrienden van Bas mee zal doen. Stichting Bas is opgericht door Bas Mulder, IJsselstreek-lid, die dit jaar aan de vreselijke ziekte van kanker overleden is. Na deze presentatie werd er gecollecteerd voor de stichting.
De Elite en Beloften groep heeft na de presentatie van John, de premiepot die door de vereniging beschikbaar wordt gesteld, voor podiumplekken, volledig beschikbaar gesteld voor de Stichting BAS.

Elite/Beloften

Na de pauze werd de Elite/Beloften-groep en de begeleiding voorgesteld aan het publiek. Deze groep kent een aantal nieuwkomers, met groeipotentie, zoals Martijn van de Belt uit Kampen (1e jaars belofte) en Wim Engel uit Staphorst, afgelopen jaar actief als amateur, waarbij hij 1 overwinning wist binnen te slepen en diverse podiumplekken veroverde.

Jan Bos

Grote afwezige deze avond was schaatser Jan Bos, die aangegeven heeft, na zijn actieve schaatcarrière dit seizoen uit wil komen in wedstrijdverband voor WV de IJsselstreek.

 bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2011/februari/17/renners_ijsselstreek_in_het_nieuw