10 November; eerste training Elite/Belofte seizoen 2013

Zo halverwege de herfst en bij de uitbundige verkleuring van de natuur, welke zich opmaakt voor de komende winterperiode, is de eerste opmaat voor seizoen 2013 gegeven.

Met het oog op de komende winterperiode wil trainer Gerrit van Loo voorkomen dat de renners onnodig spiermassa transformeren naar  vetopeenhoping. Kortom, een eerste duurtraining van drie uur, waarbij ontspannen trappen, met handjes bovenop het parool was. Voor deze keer was het verzamelpunt het sportpark in Elspeet. Hierdoor kon er een route worden uitgestippeld binnen de relatieve luwte van de bebossing. En natuurlijk het aangename glooiende landschap rond Apeldoorn.

Behalve het korps Elite/Belofte waren ook nadrukkelijk de Amateurs en tweede jaars Junioren uitgenodigd voor deze training, hetgeen ook diverse renners gehoor aan gaven.

Na een kop koffie en instructie van Gerrit, werd het koers fiets. De vochtige kilte en loodgrijze lucht deerden de renners er niet van om op het stalen ros te springen en er op uit te gaan.

Over twee weken zal hetzelfde menu worden geserveerd. Dus voor die renners die deze kans hebben voorbij laten gaan, hebben de 24ste een herkansing.

Voor enkele sfeerbeelden zie: hier.