Happy Trainings

Helaas waren de weergoden ons vandaag niet gunstig gestemd waardoor de geplande wegtrainingsamen met De Adelaar werd afgelast. Een aantal bikkels heeft toen afgesproken om de bossen tegaan verkennen op de veldfiets/MTB. Om 10 uur aangekomen bij het Transferium in Nunspeet zittenPieter-Paul de Weerd en Peter van de Put al te wachten, Peter ziet er op dat moment er al uit als een sneeuwman want hij was al op de fiets vanuit Dronten gekomen en had vergeten een muts op te doen. Even later sloten Arjan Hofman en Hendri Mol ook aan en konden we vertrekken.

Dat het geen normale training zou worden hadden wij allemaal al snel door, na enig gecross in het Willemsbos kwam Arjan op het idee de motorcross baan over te gaan want die was toch bevroren, tenminste dat dachten we. Na een aantal honderd meter stonden ondertekende en Peter met de fietsen muurvast tot aan de assen in het zand waarbij Peter nog een spectaculaire koprol maakte. Nadat we de crossbaan achter ons hadden gelaten kwamen wij in de buurt van de Zandenplas waarbij Arjan ons al een paar keer op achterwiel voorbij gekomen was, helaas voor Arjan kenden zijn stuur en techniek kwaliteiten ook zijn grenzen. Doordat hij een slippertje maakte aan de rand van de Zandenplas gleed hij uit en u raad het al, met gevolg een nat pak. (zie foto's op Twitter).

Gelukkig was moeder Hofman thuis en kon Arjan even snel omkleden waarna wij onze Blij dat ik Glij training konden hervatten. Hendri alias De Dolle, leidde ons naar de zandverstuiving in Hulshorst waarbij het voor ondertekend dus ook fout liep, al glibberend en glijdend viel ik dus op de grond.Pieter-Paul vond het bij aanvang van het oversteken van de zandverstuiving geen goed idee, het eerste stuk bergafwaarts ging nog wel maar daarna werd het een looptraining. Deze looptraining was iets waarin Hendri erg goed was, Pieter-Paul kon dit iets minder waarderen en vond dat dit niets met wielrennen van doen had terwijl Hendri het als uitstekende zag omdat hij nog wel een crosswedstrijdje wilde gaan rijden, kortom iedereen had het inmiddels flink warm gekregen.

Na dit intensieve stukje zijn we verder gaan dwalen over de mooie heide, en zagen dat de heide en bomen prachtig bedolven waren onder een laagje sneeuw, het was een adembenemend uitzicht en dan mag je wel stellen dat het op deze momenten echte Happy Trainings zijn. Via Elspeet waren we beland op de heide richting Vierhouten, dit vond ondertekende niet een heel erg leuk stukje omdat zijn banden telkens weggleden ivm de langlaufsporen. De andere renners hadden daar duidelijk minder moeite mee en konden mij gelukkig voldoende motiveren om mijn weg toch verder tevervolgen.

Uiteindelijk waren weer in Nunspeet beland en zijn een aantal renners via een lusje ’t Harde hun weg vervolgd naar huis waarbij iedereen zo’n 3 a 4 uur getraind en Peter zelfs zo’n 5 uur.Mocht het tijdens de Ster -2 graden vriezen dan hebben we in ieder geval een renner die tegen elementen is opgewassen. Het was met alle kleine glijpartijtjes en belevenissen met recht een Happy Training en voor herhaling vatbaar mocht er weer eens een officiële training uitvallen door deweersomstandigheden en draagt zeer zeker bij een goed groepsgevoel.

Met sportieve groet, Gerben de Ruiter