Verslag bijeenkomst amateurs 2 oktober 2013

Op woensdag 2 oktober zijn een aantal van de amateurs bijeengekomen om te overleggen wat we kunnen doen om meer als team te gaan rijden. Pieter van Eijk had voor het overleg zijn kantine beschikbaar gesteld. Waarvoor nog dank! Vanuit het bestuur waren Pieter-Paul de Weerd en Gerrit van Loo aanwezig om samen met ons de plannen te bespreken. Geheel onverwachts kwam Frans van Varik ook aanschuiven. Puur uit nieuwsgierigheid, zoals Frans het noemde.
Een aantal goede ideeën zijn na voren gekomen en zullen dan ook ten uitvoer worden gebracht. Daarnaast hebben we uitgebreid besproken waar de behoefte ligt.

Training.
Tijdens het overleg is besproken wat we meer gezamenlijk kunnen ondernemen als amateurs . En hoe leren wij elkaar beter kennen? Trainingen zijn hiervoor een mooie tool.  Samen trainen schept een band. Concreet is er nu de afspraak gemaakt dat we in de winter zoveel mogelijk gezamenlijk de veldtoertochten gaan fietsen. Half tien verzamelen, even met z’n allen een bak koffie drinken en dan vertrekken. Wel zo fijn om je teamgenoot ook eens zonder helm te zien. Op de fiets kan iedereen zijn eigen tempo rijden, als één groep gaat wat moeilijk in het bos. Na afloop kunnen we dan weer verzamelen en wellicht zijn er een aantal die dan samen naar huis willen fietsen. Gerrit zal tijdig een mail rondsturen met daarin de tochten die er gereden gaat worden. Het zullen met name de tochten op de noordwest Veluwe zijn.
Naast de veldtoertochten zullen we ook later in de winter (begin januari) de weg op gaan. In samenspraak met Gerrit van Loo kunnen we aanhaken bij de elite. Wel met die verstande dat wij als amateurs wat korter zullen trainen en bij een erg grote opkomst splitsen. Info volgt tzt.  
Naast dat we kunnen aansluiten bij de elite heeft Frans ons gevraagd om ook gezamenlijk te trainen met de junioren/nieuwelingen. Wellicht zijn er mogelijkheden voor een trainingskamp met de junioren/nieuwelingen in eigen land. Hier zal in de komende maanden nader overleg over zijn.
Van training kom je dan al snel uit bij trainingskampen. Niets is lekkerder dan aan het eind van de winter in de korte broek te kunnen trainen om de laatste puntjes op de i te zetten. Mallorca is een prima locatie om dit te doen. Geheel vrijblijvend voor diegene die dit wil. Wel handig als we dan met elkaar gaan (en niet apart van elkaar om vervolgens via facebook  te ontdekken dat je teammaat ergens in de zon op de fiets zit). De planning is dat wij als amateurs ergens eind maart naar Mallorca gaan. Er is ook een mogelijkheid om met de elite mee te gaan maar dit zal al in februari zijn.
Trainen hoeft natuurlijk niet alleen in de kou en regen plaats te vinden. Baanwielrennen is een zeer goede training om de winter door te komen. Bij voldoende belangstelling is er een mogelijkheden voor een baanclinic, info volgt. Wellicht kunnen we dit nog verder gaan uitbreiden.

Wedstrijden.
Na het harde trainen moet er wel gekoerst worden. In januari als de wedstrijdkalender bekent is zal er een progamma worden opgesteld. Hierin zullen klassiekers worden opgenomen maar ook de omlopen in het land. Daarnaast zullen we een aantal criteriums selecteren die we gezamenlijk kunnen rijden. Ook gaan we kijken of we een (meerdaagse) koers in het buitenland kunnen rijden. We proberen te regelen dat we tijdens de klassiekers een volgauto en begeleiding kunnen krijgen. Dit is wel afhankelijk van het programma van de elite en junioren/nieuwelingen.
De bedoeling is dat wij meer als team gaan rijden tijdens deze koersen. Tijdens de trainingen zal hier al de nadruk op komen te liggen.

Uitstraling.
Om meer als team te gaan rijden is uitstraling natuurlijk ook belangrijk. Teamkleding op de fiets is mooi maar allemaal met dezelfde fiets, helm, schoenen en wat al niet meer is nog mooier. Ook hierin kunnen wij als amateurs weer aanhaken bij de elite. Voor de amateurs is het mogelijk om voor het  komende seizoen een mooie carbonne fiets met ultergra 11 speed aan te schaffen voor een zeer interessante prijs. De fiets wordt in de kleuren van de ijsselstreek gespoten. Als de fiets wordt aangeschaft is er ook de mogelijkheid om er een schoen/helm/zonnebril-pakket bij te nemen voor een klein prijsje. Alles natuurlijk in de kleuren van de ijsselstreek. Pieter-Paul zal ter zijne tijd meer informatie geven omtrent de fiets.
Ook is het onderwerp vrijetijdskleding aan bod gekomen. Op dit moment is er geen kleding meer beschikbaar. Financieel zijn er vanuit de ijsselstreek geen middelen om dit voor de amateurs aan te schaffen. Als je nog een sponsor weet die dit wil bekostigen of een deel hiervan, meld je dan! Frans van Varik wil hierin ook nog wel iets betekenen.

Het was een zeer leuke bijeenkomst waar veel ideeën ter sprake zijn gekomen en concrete plannen zijn gemaakt. Om een succes van alle plannen te maken hebben wij jou wel nodig! Slechts dan kunnen wij er goed en succesvol team van maken. Wellicht wil je steentje bijdragen om mee te denken of om een idee ten uitvoer te brengen. Aarzel dan niet en neem contact met mij op.  Verder nodig ik iedereen van harte uit om mee te fietsen met de eerstkomende veldtoertocht of een andere training, hou je mail in de gaten.

Groet,

Erik Ruis