Samenwerking IJsselstreek-Eemland

Sinds jaren heeft wielervereniging De IJsselstreek een volwaardige rennersgroep in de beloften categorie - renners onder de 23 jaar. Maar liefst 9 talenten, waaronder 2 eerstejaars uit eigen gelederen, meldden zich voor seizoen 2014. Om deze groep renners een volwaardig programma te kunnen bieden, is door de ploegleiding besloten om de beloftencompetitie weer onderdeel te maken van het programma.

KNWU richtlijnen ;
De wielerbond heeft voorgeschreven dat een clubteam uit minimaal 10 renners, en een clubcombinatieteam uit minimaal 15 renners moet bestaan. Om aan deze norm te kunnen voldoen hebben we contact gelegd met wielervereniging Eemland.

Samenwerking ;
Wielervereniging Eemland, vorig jaar nog zelfstandig actief, heeft een aantal renners zien vertrekken en stond hierdoor voor het zelfde probleem als De IJsselstreek. Na een aantal telefoontjes tussen de teammanagers Arthur van Dam en Roger Ooms werd besloten te handen ineen te slaan.

Dit betekend dat we in 2014 als "IJsselstreek-Eemland" zullen starten in de beloftencompetitie over 7 wedstrijden. De eerste wedstrijd word op 30 maart verreden in Lierop (Meeus Race), daarnaast verwacht het team te mogen starten in een aantal meerdaagse wedstrijden voor renners onder de 23 jaar.

De groep zal onder leiding komen te staan van IJsselstreek trainer- en ploegleider Gerrit van Loo.