Verslag Ronde van Ermelo

Zoals altijd op de eerste woensdag van Juli wordt de ronde van Ermelo gereden. Dit jaar was het het eerste criterium voor het Veluwe klassement georganiseerd door de IJsselstreek omdat de omloop in Hierden was afgelast. Het traditionele korte rondje was ingekort vanwege wegwerkzaamheden, waardoor het een racebaan werd van minder dan 1 kilometer. 

Het geel-groen van de IJsselstreek werd verdedigd door 9 mannen,  Kevin Coster, Gertjan Hamstra, Arjan Hofman, Martijn Knol, Matthijs Koedijk, Henri Mol, Berry Nagelhout, Peter van de Put en David van der Wal. De gebroeders van Zijl reden ook mee.
 
Martijn stond vooraan bij de start en wist ook meteen weg te rijden, even later kreeg hij Arjan met zich mee en een mannetje van Piels. In het peloton reden de andere mannen van de IJsselstreek vooraan om het tempo te drukken, maar na 10 rondjes was alles weer bij elkaar. De volgende mannen die het gingen proberen waren Melvin van Zijl en Joey van Rhee. Hun voorsprong liep snel op en ze hielden het lang vol. Halverwege de koers konden de koplopers de staart van het peloton zien, dit was de rede dat het peloton vaart ging maken en het licht ging uit bij de twee koplopers. Met nog 24 ronden te gaan was het peloton weer aangesloten bij de koplopers en ging het spel weer open. Verschillende pogingen van Peter, Gertjan en Arjan strandden voortijdig en misten alle drie de definitieve slag. De IJsselstreker die het wel lukte om weg te komen met een groepje was Martijn Knol.  In de finale lukte het Martijn niet om een podiumplek te bemachtigen en eindigde als 6e. Arjan, Peter, Kevin, Gertjan en Berry eindigden in het peloton. 
 
Aanstaande donderdag staat het tweede criterium voor het Veluwe klassement op het programma in Epe.