Weekend België met de Elites / Beloften

Afgelopen weekend hebben de Elites en beloften een weekend gekoerst in België. Met 8 man werd er zaterdagmorgen vertrokken: Jan, Arjan, Arjan, Martijn, Matthijs, Pieter-Paul, Peter en rooky Jasper Schouten, vormden het 8 tal. Op zaterdag stond er een koers in Lennik op het programma, op zondag een koers in St Lambrechts.

De koers van zaterdag was er 1 om voor velen snel te vergeten, positieve uitschieters waren de prestaties van Jasper en Matthijs, die lange tijd meededen voor de ereprijzen op het lastige en selectieve rondje. Helaas vielen ze net buiten de prijzen, maar beiden mogen tevreden terugkijken op hun optreden.

Zondag was de ploeg gebrand op revanche. Na een gezellige avond in Leuven, waar er overnacht werd, werd er vertrokken in de richting van St Lambrechts (in de buurt van Hasselt). De weersomstandigheden waren compleet anders als de dag ervoor, veel wind met af en toe een bui. De mannen waren goed actief, waarbij Arjan in eerste instantie in een kopgroep van 8 belandde. Na een paar rondes sloot een grote groep aan met Pieter-Paul, waarna er een nieuwe kopgroep van 6 gevormd werd, met PP erbij. Ruim 70 km was de koers nog, echter bleef de kopgroep vooruit. Pieter-Paul wist helaas niet mee te doen om het podium en eindigde als 6e. Arjan wist nog als 14e te eindigen, in een koers die door slechts 20 man reglementair uitgereden werd.  Jasper wist in het peloton nog een 25e plek te bemachtigen, en kan terugkijken op een zeer geslaagd debuut bij de Elite / Beloftes