Kort verslag NCK

Afgelopen zaterdag was het NCK wielrennen in Lauwersoog. Voor de IJsselstreek stonden er een A en een B ploeg aan het vertrek.

Beiden ploegen hebben de afgelopen weken goed getraind en voorbereid op dit jaarlijkse afsluitingsfeest. Onder de nieuw in gebruik genomen tent werd er goed warm gereden.

Voor de B ploeg reden: Henrik Drost, Auke Jans, Koen Frens en Robert van de Ridder. De begeleiding was in handen van Frans van Varik, Twan van Varik en Kenneth van Dorp, die de jongens op scherp wist te zetten tijdens het warm rijden.
Voor de A ploeg reden: Gertjan Hamstra, Kevin Coster, Jan Essers, Arjan Hofman, Matthijs Koedijk en Jasper Schouten. De begeleiding was in handen van Gerrit van Loo, Anne van Varik en Pieter-Paul die invalmechanieker speelde.

Dat saamhorigheid tussen beide ploegen groot is, bleek wel uit de uitslag, beide ploegen finisthen als 26e. Voor de B ploeg een goede verbetering ten op zicht van afgelopen jaren, waar er duidelijk een stijgende lijn waar te nemen is. De A ploeg kreeg onderweg met wat pech af te rekenen, door een val en lekke band, anders had er wellicht een plekje bij de beste 20 in gezeten.

Na afloop werd er met de hele groep gezellig wat gedronken in Zoutkamp, waarna het seizoen voor de meesten afgesloten is. De beloften hebben komend weekend echter nog het finaleweekend van de Beloftecompetitie op het programma staan.

Foto's staan hier.